Hvorfor noter er guld værd

Den 11 Mar 14 kl. af admin
Hvorfor bruger du så meget tid på at tage noter?  

Det spørgsmål blev stillet af min kollega Zarko, da vi startede Uninets tilbage i sommeren 2013. Han vidste, at jeg kunne skrive adskillige siders noter til hver forelæsning – både hjemmefra og til undervisningen. Jeg var egentlig ikke så meget i tvivl på svaret.

Det handler om tid. Tiden under en eksamen. Du har kun de små 3-4 timer til de fleste typer af skriftlige stedprøver og måske en halv time til de mundtlige, hvis du er heldig. I den korte tid har du ikke tid til at slå hver ting op i ens 2-3 forskellige bøger eller kigge 9-10 PowerPoints igennem for at finde en slide, som jeg ikke engang er sikker på er der. Worst case er hvis du må indse, at informationen står i den bog, som du glemte derhjemme, eller som du undlod at købe i starten af semestret. Når jeg sidder til eksamen, så vil jeg bruge al min tid på opgaven, fordi det unægtelig vil kunne ses på ens endelige bedømmelse, om man kunne bruge 1½ eller 3 timer på selve opgaven.

For mig selv handler det ikke om ’at bestå’ men at bestå godt nok. I mine øjne er universitets uddannelserne ved at forringe sig i værdi høj grad, fordi flere og flere bliver optaget. Karakterer er selvfølgelig ikke det eneste væsentlige parameter i forhold til ens videre færd på arbejdsmarkedet – et relevant studiejob/arbejde og personlighed vægter også utrolig tungt. Men mange studerende har alligevel ikke, hvad der kunne minde om et relevant studiejob. Hvis man hverken har det og samtidig hænger med røven i vandskorpen karaktermæssigt, ja, så tilskriver det ikke frygteligt meget ’professionelt drive’ til ens personlighed, når fremtidige arbejdsgivere kigger ens ’bedrifter’ igennem.

 Og heri ligger værdien i de gode karakterer – et relevant studiejob er man ikke altid selv herre over, hvorvidt det er muligt at finde eller ej, men gode resultater på ens uddannelse er man selv fuldstændig i kontrol over. Og på min egen uddannelse er gode noter et must for at opnå dem.

Men de lange uddybende noter ender ikke på min skærm af sig selv, og jeg ved, at tiden brugt på noter går fra andre gøremål, og det er lige præcis her, at svaret på hvorfor noter er guld værd er.

Det er klart, at noter er guld værd for mig i en eksamen, men de er også guld værd i forhold til den indtjening/fritid, som jeg er gået glip af i de timer, som jeg har skrevet dem. Det er her, hvor Uninets modellen appellerer meget til mig som sælger på Uninets. Det giver mig muligheden for at tjene lidt danske dollars på de mange timer, som bliver brugt på at tage noter, som andre brugte på deres fritidsjob eller foran tv skærmen i stedet. 

Det skulle meget gerne forklare, hvorfor jeg synes guld er noter værd – både som ’sælger’ og ’køber’ af dem. 

Taged som: Hvorfor noter er guld værd
Loading...